marți, 12 august 2008

Ciuperci cu carnati si sos Gorgonzola





Ingrediente:

1 Lingura ulei masline
4 ciuperci mari
225 g carnati italienesti dulci
1 ceapa salota,tocata
1/4 cana Gorgonzola
1/4 cana firimituri paine/pesmet
1 lingurita maghiran
1 ou
sos Gorgonzola-vezi reteta
1/8 cana muguri pin

Pregatire:

Calesti carnatii in ulei masline,sa se rumeneasca.Adaugi ceapa,lasi 3 min.Adaugi usturoiul lasi 1 min.Dai la o parte pui branza,firimiturile si maghiranul.Pui oul sa se lege.Imparti amestecul pe ciuperci.Coci la 175*C,20 min.Scoti din cuptor si torni deasupra sosul de branza,presari mugurii pin prajiti.


Pt.Sos:

4 Linguri Gorgonzola
2 1/2 Linguri lapte
1 1/2 Linguri unt
1/4 cana smantana dulce( de frisca)


Pregatire:

Incalzesti branza cu laptele si untul la foc mic,pana se dizolva branza.Chiar inainte sa servesti pui smantana,dai la foc mediu-mic,reduci.

Servesti cu vin alb sec cu arome citrice-Pinot Gri


Reteta aici:

Portobella Mushrooms with Sausage and Gorgonzola Dressing

http://www.of2minds.org/spice/archives/cat_recipes.html

Niciun comentariu: