sâmbătă, 30 august 2008
Prajitura cu Dude
Ingrediente:
Pt.Aluat:
1/2 cana faina simpla
1/2 cana faina care creste singura-cu praf copt
1 Lingura plina cu praf budinca
100 g unt
2-3 Linguri lapte
Pt.Umplutura:
750 g dude coapte-vezi nota
1 cana zahar
1/4 cana faina simpla
1 Lingura plina amidon
Pregatire Aluat:
Preancalzesti cuptorul la 190*C.
Cerni impreuna:faina,praful budinca.
Tai untul si-l amesteci in faina pana devine nisipos,seamana cu firimiturile.
Adaugi suficient lapte sa formezi aluatul,dai forma de mingie.
Intinzi pe suprafata superficial pudrata,pt o forma de 24 cm unsa,tai cu 0,5 cm mai mare.Presezi cu degetul mare sa obtii un model pe marginea aluatului/formei.
Intepi cu o furculita,sa nu se umfle.
Pt.Umplutura:
Splei dudele,le cureti,le pui la scurs pe hartie.
Cerni faina cu amidonul si amesteci cu zaharul.
Adaugi dudele,amesteci bine.
Reduci focul la 170*C,si coci 35-40 min,sau pana umplutura e tare/neclintita.
Scoti din cuptor,lasi sa se raceasca si servesti cu o lingura de frisca.
Nota:
Daca ai un dud in curte nu lasa fructele sa se strice.Le cantaresti si le pastrezi astfel:
Le pui in oala cu 1/4 cana zahar(aceasta cantitate nu e inclusa in reteta de sus),la foc mediu,amesteci cu lingura de lemn delicat,si cand isi lasa suc si zaharul s-a dizolvat iei de pe foc,lasi sa se raceasca si refrigerezi/congelezi.
Inainte de a le pune in prajitura le lasi la temp. camerei,si sunt ca cele proaspete.
Reteta aici:
MULBERRY PIE
http://oz.tranzfusion.net/Recipes/MulberryPie.htm
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu