marți, 26 august 2008

Inghetata smochine





Efectuarea acestei inghetate cu smochine proaspete este un adevarat lux,are un gust proaspat si o textura buna.Daca ti se pare prea scumpa, poti folosi 1/.2 smochine proaspete si 1/2 conservate.


Ingrediente:

900 g (cca 20 buc)smochine proaspete,sau inlocuiti cu 1 cana conservate(gem)
1 lingurita suc lamaie
1/4 lingurita cuisoare(sau anason/cardamom merg bine)
3/4 cana zahar
un praf sare
1 cana smantana grasa
1/2 cana smantana semidegresata


Pregatire:


1.Tai smochinele bucati mici.Le pui intr-o oala cu 1/2 cana apa si zaharul,la foc mediu,amesteci ocazional cca 20-25 min,pana se ingroasa bineAr trebui sa-ti iasa 1 cana de gem.
2.Racesti gemul,il amesteci cu smantanile,cuisoarele,sarea,sucul lamaie9daca folosesti doar gem nu mai pui zahar).
3.Racesti bine in frigider,cel putin 3 ore/peste noapte.Pui in aparatul de inghetata.

Varianta:

Inghetata de smochine cu vermut:

Inainte de a pune amestecul in aparatul de inghetata pui unstrop de vermut.


Inghetata de smochine cu ghimbir:

Adaugi o lingura de ghimbir cristalizat tocat.


Reteta aici:

Fig Ice Cream

http://desertcandy.blogspot.com/2007_08_01_archive.html

Niciun comentariu: