miercuri, 13 august 2008
Andive la gratar cu somon afumat si sos de unt
Ingrediente:
3 andive/salata scarola
1 Lingura lemongras,tocat fin
3 Linguri sampanie/vin alb dulce
115 g somon afumat
2 Linguri ulei masline
sare de mare,dupa gust
Pregatire:
Preancalzesti gratarul la foc mic.Poti face reteta si la cuptor.
2.Tai fiecare andiva pe lungime,o ungi cu ulei,sarezi pe fiecare parte.
3.Coci andivele 15 min pe fiecare parte,O pui intai cu partea rotunda in jos.
4.In acelasi timp intr-o oala mica pui lemongrasul, 1-2 min la foc mediu.Adaugi sampania si lasi 1-2 min pana lichidul a scazut si capata consistenta de sirop.Pui din nou pe foc si lasi 1-2 min.
5.Adaugi o lingurita unt ,amesteci constant.Asetpti pana cand fiecare lingurita de unt e absorbita si apoi mai pui alta,repeti.In cazul in care untul se opreste sa se topeasca cand il pui in sos mai pui la foc mic doar o clipa.Dupa ce ai incorporat tot untul sosul e gata.
6.Rupi o cantitate mica de somon afumat si o amesteci cu o cantitate mica de sos(beurre blanc),o pui peste andive,asezonezi cu sare dupa gust.
Reteta aici:
Grilled Endive with Smoked Salmon and Lemongrass Beurre Blanc
http://scottsfoodblog.com/2008/04/27/grilled-endive-with-smoked-salmon-and-lemongrass-beurre-blanc/
http://en.wikipedia.org/wiki/Beurre_blanc
Etichete:
alcool,
andive,
Aperitiv,
August 2008,
Condimente,
lemongras,
somon,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu