marți, 26 august 2008

Inghetata cu alune fierte




Alunele fierte sunt o specialitate in America de Sud,precum si in bucataria traditionala chinezeasca.Pentru comoditate poti folosi unt de arahide.Sticsurile/pretzel sunt pentru nota crocanta iar sarea de mare de pe ei ,evidentiaza perfect aroma alunelor.Pui sticsurile in momentul servirii.

Ingrediente:

1 cana arahide in coaja fierte facute piure/1 cana unt arahide
1 1/2 cani lapte
1 1/2 smantana grasa
3/4 cana zahar
1 lingurita es. vanilie
4 galbenusuri
1/2 cana sticsuri/pretzel sarate pt servit


Pregatire:

1.Daca folosesti alune fierte:trebuie sa le fierbi acoperite cu apa sarata (de la alunele cu coaja)5-6 min pana sunt moi,le scurgi bine le pui in blender si le pasezi.
2.incalzesti smantana,laptele,zaharul,vanilia pe foc moderat pana se dizolva zaharul si este aburind amestecul.Combini galbenusurile intr-un mic bol adaugi cate putin amestec de lapte fierbinte,torni peste cele din oala treptat amesteci constant,dai la foc mic si lasi pana amestecul acopera dosul lingurii.Nu fierbi ca se taie.Iei de pe foc si pui piureul de alune/untul de arahide.Gusti si portivesti dupa cat de sarate au fost alunele.
3.Racesti amestecul in frigider cel putin 3 ore/peste noapte.Torni in aparatul de ingheatata.Servesti presarand sticsuri deasupra.

Variante:

PB&J- Dupa ce ingheata-in aparat adaugi jeleu/peltea de struguri si mai pornesti putin aparatul.

Dublu bucati alune- Congelezi untul de arahide in cupe sa fie solid apoi il tai si il pui in inghetata si mai invarti putin.

Inghetata crocanta cu alune-Alune cu sare prajite si pisate pui in inghetata si mai invarti putin.

Cu cipsuri de banane-cipsuri de banane pui in inghetata si mai invarti putin.

Cu sirop de sorg/sipor de trestie zahar-pui in inghetata si mai invarti putin.


Reteta aici:

Peanut Ice Cream with Pretzels

http://desertcandy.blogspot.com/2007_08_01_archive.html

Niciun comentariu: