vineri, 15 august 2008
Caise prajite cu budinca levantica
Ingrediente pt 4 portii:
Pt prajit caisele:
6 caise
1/4 cana zahar
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 175*C.Tai caisele in 1/2, le pui intr-un vas uns,le presari cu zahar,le coci 30-40 min,verifici sa nu se arda,trebuie sa se caramelizeze.Lasi la temp. camerei,apoi le pui in blender si le faci piure.Imparti egal in 4 pahare.
Pt. budinca:
1 cana lapte
1 cana smantana grasa
1/2 cana zahar
2 Linguri flori de levantica
2 lingurite praf gelatina muiata in 2 Linguri apa,o prepari si o lasi deoparte
Combini toate ingredientele,cu exceptia gelatinei,le pui pe foc mare si lasi sa inceapa sa fiarba.Iei de pe foc,lasi deoparte 20 min.Strecori.Pui gelatina la microunde 8 secunde si repede o incorporezi in amestecul de smantana.Torni incet cu grija peste piureul de caise si lasi sa se stabilizeze in frigider min. 3 ore.Decorezi cu felii caise,nuci tocate,etc.
Reteta aici:
Roasted Apricot and Lavender Panna Cottas
http://tartelette.blogspot.com/2008/08/roasted-apricot-and-lavender-panna.html
Etichete:
August 2008,
Budinca,
caise,
Condimente,
creme,
Desert,
Flori comestibile,
levantica,
smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu