luni, 18 august 2008

Foitaj cu vinete,miguri pin si branza capra




Ingrediente pt 4 portii:

150 g aluat foitaj
50 ml ulei masline
250 g vinete mici,cuburi fine
1 ceapa mica,tocata fin
1 catel usturoi ras
1 Lingura cimbru tocat
1 Lingura rozmarin tocat
70 g branza capra moale,semidegresata
50 g seminte pin
4 rosii medii
1 Lingura ulei masline si 1 Lingura otet balsamic pt marinat
4 maini frunze de rucola
4 Linguri parmezan fasii

Pregatire:

Tai rosiile si le marinezi cu uleiul si otetul balsamic pt. 30 min.
Preancalzesti cuptorul la 200*C.Decupezi 4 rondele de aluat cu diametrul de 10-12 cm.Intepi cu furculita si coci 7 min,apoi intorci si coci inca 7 min,pana creste si se rumeneste.Lasi deoparte.
Incalzesti 50 ml ulei intr-o tigaie antiaderentamadaugi ceapa si usturoiul,le lasi pana incep sa se maroneasca si pui vinetele.Coci 10 min,pana se inmoaie,apoi adaugi ierburile,asezonezi dupa gust cu sare,piper.Adaugi branza capra si mugurii pin,lasi sa se raceasca.Aranjezi rondelele de aluat pe farfurie,deasupra pui amestecul de vinete,peste feliile de rosii marinate si rucola,apoi presari parmezan si restul de marinata.Servesti imediat.

Sfat:Poti pregaati totul dinainte si asambla in ultimele minute.Rondelele de aluat pot fi facute cu o saptamana inainte.Amestecul de vinete cu 24 ore,marinata de rosii nu mai mult de o ora pt ca se inmoaie si pierd sucurile pretioase.

Reteta aici:

Aubergine, pine-nut & goat's cheese puffs

http://thepassionatecook.typepad.com/thepassionatecook/2004/12/aubergine_oinen.html

Niciun comentariu: