miercuri, 20 august 2008
Porc in crusta de cardamom
Ingrediente:
3/4 cana ceapa salota/ceapa frantuzeasca,tocata
2 1/2 Linguri ulei masline
1 1/8 lingurita cardamom praf
1/2 lingurita usturoi tocat
225 g ciuperci mici,taiate in sfert
1 cana supa pui
1/4 cana smantana frisca/smantana dulce
1/2 Lingura faina
1/2 Lingura unt
patrunjel pt garnitura
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 190*C.Faci piure 1/4 cana ceapa ,1 Lingura ulei,1 lingurita cardamom si usturoiul.Intinzi 1/4 cana ceapa in centrul tavii,deasupre pui carnea.Presari carnea cu piper si o acoperi cu amestecul de piure.Intr-o tigaie pui 1 1/2 lingura ulei,ciupercile,ceapa ramasa le calesti putin si le pui in jurul carnii.
Frigi carnea 15 min.Pui ciupercile intr-o cratita mare.Adaugi 2/3 supa,gatesti carnea cca 15 min,o scoti si o tii la cald.Scurgi sucul de la carne intr-o cratita,adaugi smantana restul de supa 1/3,si 1/8 cardamom,lasi sa fiarba.Adesteci untul cu faina intr-o cana mica,il pui in sosul de ciuperci,fierbi sosul,amesteci des,pana se reduce si acopera lingura,cca 5 min.Servesti carnea cu sos si decorezi cu o crenguta de patrunjel.
Servesti cu Pinot Noir.
Reteta aici:
Cardamom-Crusted Pork
http://www.of2minds.org/spice/archives/cat_recipes.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu