miercuri, 20 august 2008

Biscuiti taranesti cu stafide




Ingrediente:


1/2 cana unt/margarina, inmuiata
1 cana zahar tos
3 oua mari,impartite
1 lingurita seminte anason
2 lingurite coaja lamaie
2 lingurite coaja portocala
3 cani faina
1/2 lingurita praf copt
1/4 lingurita bicarbonat sodiu
1 cana stafide
1 cana migdale,tocate
optional zahar brut de trestie



Pregatire:


Incalzesti cuptorul la 175*C.Ungi tava.
Combini untul,zaharul si 2 oua plus 1 galbenus,bati pana se albeste si se umfla.
Pui anasonul,coaja lamaie si portocale.
Combini faina,praful copt si bicarbonatul.Pui untul in amestec,amesteci bine.Pui migdalele si stafidele.
Imparti aluatul in 1/2.Formezi din fiecare jumatate 12 * 6 * 2 cm.Asezi rulourile pe hartie unsa lasi spatiu intre ele.Le presezi usor.Ungi cu albusul de ou.Presari cu zaharul brut de trestie,daca doresti.
Coci in mijlocul cuptorului 30 min,sau pana sunt superficial maronii.Scoti din cuptor racesti 15 min,reduci temperatura cuptorului la 160*C.Cu un cutit f. bine ascutit tai felii pe diagonala de 1 cm.Asezi feliile cu taietura in jos pe hartie,dai la cuptor inca 10-12 min. sa se usuce.Lasi sa se raceasca pe gratar-de sarma.


Varianta:

Biscuiti glazurati cu ciocolata: incalzesti 1 1/4 cana ciocolata semidulce alba si 1 lingurita ulei vegetal la microunde la putere medie,2 min.Amesteci sa se topeasca.Scufunzi biscuitii pana la 1/2 in ciocolata,asezi pe hartie ,pana se racesc/le pui la frigider 15 min.
Ies 4 doze.(48 buc)

Reteta aici:


Rustic Raisin Biscotti

http://www.sun-maid.com/en/recipes/recipe/rustic_raisin_biscotti.html

Niciun comentariu: