joi, 21 august 2008

Paine indiana-Naan

cu seminte de ceapa/nigella



cu usturoi



cu susan si coriandru



1 lingurita zahar
1 lingurita drojdie proaspata
3/4 cana apa calda
1 1/2 faina,+extra pt intins
1 Lingura ulei
50 g unt nesarat,+extra pt uns tigaia
1 lingurita seminte ceapa/Nigella
sare dupa gust


(Daca vrei sa faci paine cu usturoi/Garlic Naan,adaugi 1/2 catel usturoi tocat in aluat.)


Pregatire:


Pregatesti maiaua:pui zaharul si drojdia intr-un bol,adaugi apa calda amesteci bine sa se dizolve drojdia,lasi 10 min,sau pana face basicute/creste.
Cerni faina,opui intr-un bol mare,faci o gropita in centru,pui ulei si sare si amestecul de drojdie,amesteci cu mana sa formezi aluatul,mai pui apa daca e nevoie.Presari putina faina deasupra si lasi 5 min.acoperi dai la caldura timp de 1 1/2 ora sau pana isi dubleaza dimensiunea.
Preaincalzesti cuptorul/tigaia la foc mare o ungi cu o folie.Pui aluatul pe o suprafata infarinata si-l framanti 2 min.Il imparti apoi in bile mici si apoi intinzi de 12 cm diametru si 1 cm grosime.
Asezi cercurile de aluat pe folia unsa si le coci la foc f. mare 7-10 min,le intorci de 2 ori,le ungi cu unt si presari semintele de ceapa(poti pune susan).
Servesti calde/le pastrezi in folie pana ai nevoie.


Reteta aici:

NAAN

http://indianfoodsite.com/breads.htm

Niciun comentariu: