sâmbătă, 23 august 2008

Inghetata de prune




Ingrediente:

1 kg prune
260 g zahar pudra
800 ml smantana
300 ml lapte
1 pastaie vanilie impartita pe 1/2
8 galbenusuri de oua


Pregatire:


Tai prunele pe 1/2 si le pui cu 80 g zahar in oala.Acoperi cu capac si fierbi 5-10 minla foc mediu,pana se inmoaie.Lasi sa se raaaaaceasca,apoi treci prin sita sa retii pielea.
Pui smantana,laptele si vanilia taiata,la foc si o aduci la punctul de fierbere.Iei de pe foc si lasi sa se infuzeze 20 min.Intr-un bol pui galbenusurile si zaharul ramas,pui la foc si bati ouale.Torni amestecul intr-o oala curata si pui din nou la foc moderat,folosesti o lingura lemn si amesteci constant.Gatesti pana cand se ingroasa usor si acopera spatele lingurii.
Strecori intr-un bol rece si lasi sa se raceasca complet in frigider,inainte de a amesteca cu piureul de prune si de a pune in aparatul de inghetata.

Ies 6-8 portii.

Reteta aici:

Plum ice-cream

http://www.theage.com.au/news/epicure/in-the-fruit-loop/2007/01/29/1169919243881.html?page=2

Niciun comentariu: