miercuri, 13 august 2008
Andive gratinate cu Sunca si Branza
Ingrediente:
8 andive,intacte dar scoti cotorul
4 Linguri unt
8 felii mici sunca putin sarata
2 Linguri faina
2 cani lapte
piper negru
1/8 lingurita nucsoara
240 g branza Gruyere, rasa
Pt.servit:
bagheta frantuzeasca feliata
Pregatire:
Preancalzesti la 175*-190*C.
Fierbi 10-15 min andivele la abur.Le scurgi,le pui pe un prosop sa-si lase toata apa.
Pui 2 linguri unt intr-o tigaie mare la foc mediu-ridicat.Pui andivele si le caramelizezi pe toate fetele.Le scoti si infasori fiecare andiva intr-o felie de sunca.Lasi deoparte.
Intr-o cratita mica la foc mediu-ridicat,topesti celelalte 2 linguri unt,pui faina,nu o faci maro,torni laptele incet,aduci la fierbere si bati constant,reduci focul la mic si fierbi 8 min.Asezonezi cu sare,piper si nucsoara.Intr-un vas de 23/38 cm de sticla/ceramica pui 1 cana sos,andivele invelite in sunca intr-un singur strat,acoperi cu restul de sos si presari branza.Coci pana branza s-a topit si face bule,cca 30 min.
Pui feliile de paine cu branza deasupra pe gratar,le lasi 2 min,sa se topeasca branza.
Servesti mancarea fierbinte cu o portie generoasa de sos si felii de bagheta.
Reteta aici:
Endive Gratin with Ham and Gruyere Cheese
http://www.foodnetwork.com/recipes/the-gourmet-next-door/endive-gratin-with-ham-and-gruyere-cheese-recipe/index.html
Etichete:
andive,
Aperitiv,
August 2008,
branza,
Condimente,
Mancare,
nucsoara,
sunca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu