miercuri, 20 august 2008

Jeleu de coacaze negre



lemon verbena= lămâiţa (Lippia catriodora)

Ingrediente:


500 ml apa
cateva crengute de lamaita
3 1/2 foi gelatina
4 cosulete/cutii de coacaze negre


Pt servit:

smantana
cateva maini de zmeura si mure


Pregatire:

Pui coacazele ,zaharul apa si lamaita la foc mediu.Lasi sa fiarba la foc mic 5-8 min/pana se dizolva zaharul.Iei de pe fo si lasi sa se raceasca usor.Pui gelatina la inmuiat in apa rece,o lasi sa se inmoaie.Dupa ce s-a racit amestecul de coacaze,strecori,si freci bine cu o lingura de lemn,sa extragi tot sucul.Scoti gelatina din apa si o pui in siropul de coacaze cald.Amesteci bine sa se combine,imparti in 4 pahare atractive si lasi sa se raceasca.Odata racit pui in frigider sa se stabilizeze,aceasta nu trebuie sa ia mai mult de cateva ore.
Servesti direct de la frigider cu smantana si un bol cu zmeura si mure.

Reteta aici:


Blackcurrant jelly
http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/recipes/blackcurrant-jelly-886961.html

Niciun comentariu: