duminică, 17 august 2008
Halva morcovi
Ingrediente:
1 kg morcovi
1 Litru lapte
1 lingurita seminte cardamom
3/4 cana apa
3 Linguri ghee/unt clarificat
2 Linguri stafide
2 Linguri migdale
2 Linguri fistic
450 g zahar
Pregatire:
Razi morcovii.Inmoi stafidele in apa 30 min.Pui apa la fiert cand incepe sa fiarba pui morcovii,lasi 5-7 min.
Adaugi laptele,fierbi la foc mic 1 ora amesteci ocazional.Adaugi zaharul,lasi sa se dizolve si sa absoarba tot laptele.Adaugi untul mai lasi 2-3 min.Adaugi cardamomul strivit si stafidele,amesteci bine.Iei de pe foc,aranjezi pe farfuria de servit.Decorezi cu migdale si fistic.Servesti rece/la temp. camerei.
Reteta aici:
Gajar ka Halwa
http://www.indianfoodforever.com/desserts/gajjar-ka-halwa.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu