luni, 18 august 2008
Chiftele din sfecla si cartofi cu sare sumac
Pt.chiftele:
150 g sfecla rosie
150 cartofi fainosi
1/4 cana faina orez
1 albus,usor batut
sare de mare si piper pisat
ulei vegetal pt prajit
Pt presarat-sare sumac/arpagic tocat
1/4 sare fulgi
1 lingurita pudra sumac
Pregatire:
Combini sarea si sumacul pt a obtine sarea sumac.Lasi deoparte.
Razi cartofii si sfecla in fasii lungi.(Noi nu avem aparatul special Benriner turning.Combini sfecla si cartofii rasi cu oul,faina,sare,piper,amesteci bine.
Incalzesti la foc mediu intr-o tigaie mare putin ulei.Pui cu lingura 1/2 cana de amestec,turtesti sa aplatizezi si prajesti 1 min pe fiecare parte,pana sunt aurii si crocante.Scoti pe hartie absorbanta si presari sarea sumac/ frunze ceapa,sare si piper.
Reteta aici:
Beet and potato fritters with sumac salt
http://cookbookcatchall.blogspot.com/2008/05/bright-beet-and-potato-fritters-and.html
Nota:
Sumacul poate fi inlocuit cu:
1 lingurita / 5ml coaja lamaie+ 1 lingurita paprika
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu