
Ingrediente:
180 ml apa
25 g drojdie proaspata
2 lingurite zahar brun
1 ou
1 capatana usturoi,copt si facut piure
1 lingurita sare de mare
1 lingurita piper negru
2 lingurite pasta de ardei iuti afumati
750 ml faina
Pregatire:
Faramitezi drojdia,adaugi apa calduta.Amesteci pana s-a dizolvat,apoi adaugi zaharul,oul,usturoiul,sarea,piperul si pasta de ardei.Amesteci bine si adaugi faina.Lucrezi aluatul cu mana/mixer pana obtii un aluat neted.Asezi intr-un bol curat si acoperi cu plastic.Lasi sa creasca pana isi dubleaza volumul,cca 1 ora.
Acoperi 2 tavi cu hartie de copt si presari faina porumb/malai.Imparti aluatul in doua si din fiecare faci undreptunghi mare.Tai fiecare dreptunghi in 10 /mai multe benzi.Le rasucesti putin si le pui in tavaLe presari cu putina faina de porumb,lasi sa creasca neacoperit 30 min.Presari fiecare grisina cu un amestec de sare de mare si pudra de ardei iute/boia.
Coci la 175*C,20-25 min pana se auresc usor si sunt crocante.
Reteta aici:
Jalapeño breadsticks
http://annesfood.blogspot.com/2008_01_01_archive.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu