vineri, 22 august 2008

Inghetata de Sfecla




Ingrediente:


3 sfecle medii,coapte
1 portocala mica
225 g smantana fermentata
3/4 cana zahar
1/2 cana smantana semidegresata


Pregatire:


1.Preancalzesti cuptorul la 200*C.Infoliezi sfeclele si le coci pana se inmoaie,cca 45 min.Le scoti ,le lasi sa se raceasca si le tai fin.
2.Asezi sfecla in blender,pui sucul portocala si cca 1 lingurita coaja portocala,le faci piure,adaugi smantana,zaharul si smantana slaba.Mixezi sa obtii un amestec neted.
3.Dai mestecul printr-o sita fina-optional.Refrigerezi pana amestecul se raceste complet,cateva ore/peste noapte.Pui in aparatul de inghetata.

Combinatii perfecte:

Sfecla are o mare afinitate cu ciocolata.Se amesteca in inghetata cipsuri de ciocolata,presari cu sos ciocolata-la servit,sau servesti cu serbet de ciocolata.
In Europa de est inghetata de sfecla se combina cu serbetul de castravete.Poti pune deasupra un pic smantana si presara seminte mac.


Reteta aici:


Beet Ice Cream
http://desertcandy.blogspot.com/2007_08_01_archive.html

Niciun comentariu: