vineri, 15 august 2008

Supa de salata scarola cu perisoare de curcan




Pt supa:

1 ceapa, fin tocata
1 lingurita frunze proaspete rozmarin/ 1/2 lingurita uscate
1 Lingura ulei masline
225 g scarola,taiata de 1 cm/cca 6 cani presate
3 1/2 cani supa putin sarata de pui
1/4 cana paste mici in forma de orz/alte paste mici

Pt. galuste:

113 g carne tocata curcan
3 Linguri firimituri de paine proaspata
1 galbenus de la 1 ou mare
1 ceapa tocata
1 Lingura parmezan ras proaspat
1 Lingura ulei masline


1 catel usturoi facut pasta cu 1/8 lingurita sare
2 lingurite suc proaspat lamaie

Faci supa;

Intr-o oala mare pui la foc moderat uleiul si calesti ceapa si rozmarinul,lasi sa se inmoaie ceapa.Adaugi scarola,amesteci sa se acopere cu ulei,coci acoperit 1 min.Adaugi supa si pastele si fierbi la foc mic,partial acoperit,amesteci ocazional,10 min.

In timp ce fierbe supa faci galustele:

Combini toate ingredientele cu exceptia uleiului,pui sare, piper.Faci bile de 2,5 cm.Le prajesti cca 3 min,nu trebuie sa fie facute de tot.Adaugi perisoarele in supa si fierbi la foc mic,partial acoperit cca 5 min.Pui pasta de usturoi,sucul lamaie,sare,piper dupa gust.


In loc de rozmarin poti pune cimbru.
In loc se scarola poti pune frunze de sfecla/Swiss chard si Kale/varza furajera.
In loc de pastele mici a pus fasole boabe alba.

Reteta aici:

Escarole Soup with Turkey Meatballs

http://ourkitchensink.wordpress.com/2008/02/14/what-we-really-eat/

Niciun comentariu: