marți, 26 august 2008

Sorbet/serbet ciocolata



Neteda,intensa si plina de aroma de ciocolata,este o alegere buna si pt persoanele cu alergii alimentare.

Ingrediente:

2 1/3 cana apa
1 cana zahar
3/4 cana cacao de calitate
85-90 g ciocolata semidulce tocata
1 Lingura expresso pudra instant-optional
1 lingurita esenta vanilie


Pregatire:

1.Intr-o oala pui cacaoa si zaharul,adaugi apa incet si amesteci sa nu se faca cocoloase.Pui la fiert si amesteci constant.Cand ajunge la fiert,micsorezi focul si mai fierbi 5 min,amesteci frecvent.
2.Iei de pe foc imediat adaugi ciocolata tocata si expresso.amesteci pana se topeste ciocolata,adaugi vanilia,acoperi,refrigerezi cel putin 3 ore.
3.Pui in aparatul de inghetata,pastrezi in congelator.


Variante:

ciocolata mexicana-folosesti ciocolata Ibarra si 1 lingurita scortisoara.
Ciocolata expresso-folosesti cafea in loc de apa,adaugi boabe de cafea acoperite cu ciocolata.
Ciocolata azteca-adaugi 1/2 lingurita piper rosu.
ciocolata cu menta-adaugi o picatura de crema de menta(lichior) sau o picatura extract menta.
ciocolata cu cocos-in loc de apa pui lapte de cocos,adaugi 1/2 lingurita extract nuca cocos.


Reteta aici:

Chocolate Sorbet

http://desertcandy.blogspot.com/2007_08_01_archive.html

Niciun comentariu: