miercuri, 20 august 2008

Tarte bicolore




Ingrediente pt 18 bucati:


2 foi aluat de tarta

Crema:

1 Lingura faina simpla
1/2 cana lapte
2 galbenuse
60 g unt
2 Linguri zahar pudra
1/4 lingurita esenta vanilie


Glazura:

1 cana zahar pudra
2 Linguri lapte
1 Lingura cacao

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 210*C.Tai aluatul in cercuri de 18 cm.Presezi aluatul in formele de tarta,intepi.Coci 10 min,pana se auresc.
2.Amesteci faina si laptele ,pui la foc mediu 2 min,pana fierbe si se ingroasa.Iei de pe foc si repede pui galbenusele.Acoperi cu folie plastic..Racesti.Mixezi untul,zaharul si vanilia,crema,pui amestecul de oua treptat,bati.Pui cu lingura in aluatul copt ,pana sus.

3.Glazura:Combini zaharul si laptele.Il pui pe abur si amesteci pana este lucioasa.Imparti in doua,in 1/2 pui cacaoa.
4.Folosind un cutit mic raspandesti glazura pe 1/2 din fiecare tarta.Incepi din centru faci o linie dreapta si tragi spre margine.procedezi la fel si cu glazura ciocolata.


Reteta aici:

Neenish Tarts

http://www.artistwd.com/joyzine/australia/recipes/desserts/neenish.php

Niciun comentariu: