miercuri, 20 august 2008
Salata calda de legume
Dovlecelul este vedeta in acesta salata vegetariana.Potrivita pt. o cina ieftina in familie.
Ingrediente:
1 kg dovleac placintar
1 ceapa rosie,taiata in 8 felii
2 ardei fara seminte si taiati bucati mari
1 Lingura frunze proaspete cimbru,+ crengute pt garnisit
1 catel usturoi mare,strivit
2 Linguri ulei masline
50 g rucola salbatica
1 Lingura otet balsamic
100 g feta rupta
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 200*C/GAZ 6.Cureti dovleacul de coaja si seminte,il tai in 8 bucati groase.Pui in tava cu ceapa si ardeii,adaugi cimbrul frunze,usturoiul si uleiul,amesteci sa se acopere.Dai la cuptor 45 min,pana legumele sunt rumenite.Faci dovleacul piure,fierbi cativa cartifi fierti,scurgi si-i amesteci cu dovleacul si parmezan ras.
2.Transferi legumele in bolul de servit.Amesteci cu rucola si otetul balsamic.
3.Pt servit,imparti salata in 4 portii,presari feta,garnisesti cu crengute cimbru.
Tot ce mai iti trebuie este un pahar de vin rosu bun.
Squash=bostănel/dovlecel (Cucurbita pepo)
Reteta aici:
Warm vegetable salad recipe
http://www.channel4.com/food/recipes/healthy/warm-vegetable-salad-recipe_p_1.html
Etichete:
ardei gras,
August 2008,
branza,
ceapa rosie,
cimbru,
Condimente,
dovleac,
otet balsamic,
rucola,
Salate,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu