sâmbătă, 23 august 2008
Pui cu sunca,rozmarin si vin alb
Ingrediente:
2 Linguri ulei masline extravergin
3 piepti pui mari,taiati pe 1/2 in lung fara piele
3 copane cu piele
3 coapse pui cu piele
1 cana/140 g sunca prosciutto,taiata cuburi mici
6 catei usturoi,feliati fin
2 Linguri rozmarin,tocat
1 1/4 cana vin sec alb
1 cana supa pui putin sarata
1 cana rosii la cutie
Crengute proaspete de rozmarin
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 160*C.Incalzesti uleiul la mediu-mare.Presari puiul cu sare,piper.Imparti carnea in 2 ca sa poti sota puiul sa fie auriu,lasi cca 4 min pe fiecare parte.Scoti puiul si-l dai deoparte.In uleiul ramas pui sunca,feliile usturoi,rozmarinul,calesti 1 min.Adaugi vinul alb,supa pui, rosiile, lasi la fiert cca 5 min.Adaugi puiul sa fie pe un singur strat acoperi si dai la cuptor.Coci cca 20 min,pana pieptul este facut.Il scoti si mai lasi copanele 10 min sa se faca.Scoti din cuptor,adaugi piptul in tava.Poate fi pregatit cu o zi inainte.Racesti usor.Pastrezi acoperit in frigider.
Fierbi amestecul(dupa ce scoti puiul,pe care il acoperi cu folie) pana se reduce la 2 cani si acopera spatele lingurii,cca 5 min.Asezonezi cu sare,piper dupa gust,torni peste pui.Garnisesti cu crengute rozmarin si servesti.
Reteta aici:
Chicken with Prosciutto, Rosemary and White Wine
http://www.of2minds.org/spice/archives/cat_recipes.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu