marți, 26 august 2008

Inghetata cu piersici





Piersicile bine coapte sunt secretul acestei inghetate.Ea utilizeaza piersicile cu coaja deoarece ii place aroma pe care o adauga coaja.


Ingrediente:

680 g piersici coapte
1 1/2 Linguri suc lamaie
2 lingurite vanilie
peste 2/3 cana zahar
2 cani smantana semidegresata


Pregatire:


1.Cureti piersicile daca doresti,le tai,pui in robot 2/3 din piersici si le faci piure cu 1 lingurita suc lamaie,vanilie si 1/3 cana zahar.Torni intr-un bol mare adaugi smantana,pui bolul pe baie de gheata si amesteci pana se raceste,cca 10-15 min.Sau acoperi si dai la rece cca 1 ora.
2.Intr-un bol cu un aparat de facut piure-de cartofi- pisezi restul de piersici ramase cu 1/2 lingurita suc lamaie si 1/3 cana zahar,pui pe baie de gheata si racesti cca 5 min,torni peste amestecul de smantana,gusti si daca vrei mai adaugi zahar.
3.Torni in aparatul de inghetata.
4.Servesti inghetata la congelator pana la o saptamana.Inainte de a o servi o lasi la temperatura camerei 10-20 min sa se inmoaie putin sa o poti portiona.
Ies 4 cani;pt 4-6 portii.

Reteta si info nutritional aici:

Peachy Peach Ice Cream

http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=682737

Niciun comentariu: