joi, 21 august 2008

Tarta cu prune si Limoncello



Ingrediente:

500 g aluat gata facut de tarta/patiserie
coaja si sucul de la 2 lamai
4 Linguri smantana grasa/double cream
100 g migdale macinate
5 oua
100 g unt,topit
8 Linguri Limoncello/lichior lamaie
6 prune,taiate felii
200 g zahar pudra,auriu


Pregatire:


1.Intinzi aluatul,pt. o forma de 25 cm, cu 3,5 -4 cm mai mult.Racesti cel putin o ora.
2.Preancalzesti la 180*c/gaz 4.Ungi o hartie de copt,o puipeste aluatul din tava si peste pui boabe fasole,coci 15 min,scoti hartia cu boabe.
3.Pui intr-un bol mare:coaja si sucul lamaie,smantana,migdalele,zaharul,ouale,si untul topit,bati pana devine neted/lucios,apoi adaugi lichiorul.
4.Pui prunele pe aluat si torni amestecul peste.Coci cca 20-30 min,doar pana budinca s-a stabilizat.Lasi sa se raceasca si ninte de srevire pudrezi cu zahar.

Reteta si info nutritional aici:


Limoncello plum tart
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3401/limoncello-plum-tart

Niciun comentariu: