miercuri, 20 august 2008

Tarta cu sparanghel si bacon



ingrediente:

1 pachet aluat tarta,cca 350 g
80 g bacon slab
250 g sparanghel verde,subtire
100 g parmezan
3 oua
225 g smantana slaba
sare
piper



Pregatire:


Preancalzesti cuptorul la 200*C.Ungi forma de tarta,o captusesti cu hartie copt.Pui foaia de aluat si deasupra hartie copt si boabe fasole.Coci 10 min,apoi scoti hartia si boabele si mai coci inca 5 min.
Intre timp tai baconul in cubulete mici.Ea separa grasimea si-l prajeste putin 5 min.sa scape de grasime.
Tai tulpinile de sparanghel cu o lungime egala cu 1/2 din diametrul tavii,le aranjezi in interiorul tartei,formand un cerc,tai restul de sparanghel,pui peste si presari baconul.Folosind o furculita,bati smantana cu ouale,pui parmezanul.Asezonezi torni peste sparanghel si coci pt. 45-50 min,pana amestecul de oua s-a stabilizat.La 1/2 timp. de copt acoperi cu folie Al pt. a preveni arderea.


Reteta aici:

Bacon & asparagus quiche

http://thepassionatecook.typepad.com/thepassionatecook/2005/07/eurofoodblogger.html

Niciun comentariu: