vineri, 15 august 2008

Ficat ,gnocchi/paste si ciuperci



Ingrediente:

85 g ciuperci uscate porcini
1 ceapa medie,tocata
3 catei usturoi,tocati
2 crengute rozmarin,tocate
226 g ficat pui/rata,taiat de 1 cm
2 rosii medii,decojite,fara seminte,tocate
1/2 cana faina
1 cana vin
1 cana supa pui
sos iute
sare dupa gust
ulei masline
ulei trufe-optional


Pregatire:

Inmoi ciupercile peste 10 min i apa calda.Scurgi si pastrezi lichidul.
Calesti ceapa in uleiul masline la foc mediu,amesteci ocazional,cca 8 min.Sarezi usor ficatul si-l dai prin faina,scuturi excesul -de faina- si-l pui in tigaie.Maresti focul si prajesti ficatul,amesteci.Adaugi ciupercile,rosiile,rozmarinul,1/2 din usturoi,vinul si reduci rapid amestecand.Adaugi supa si lichidul de la ciuperci,micsorezi focul la mediu si fierbi neacoperit cca 30 min.amesteci ocazional.Asezonezi si adaugi restul de usturoi chiar inainte de servit.Servesti cu gnocchi/paste presari ulei de trufe-optional.


Reteta aici:

Duck Liver Pasta Sauce

http://www.stephencooks.com/2005/10/gnocchi_with_du.html#more

Niciun comentariu: