duminică, 17 august 2008
Briose " Rele"
Ingrediente:
42 g ciocolata fina demidulce.tocata
1/4 cana suc prune
3/4 cana faina
3/4 cana zahar
1/2 cana cacao neindulcit
1/4 lingurita praf copt
1/4 lingurita bicarbonat sodiu
1/4 lingurita sare
1 ou mare
1 galbenus
1/3 cana zer/lapte batut
1/4 cana ulei vegetal
1/2 lingurita esenta vanilie
Pt Glazura:
1/2 cana unt nesarat,la temp. camerei
1 cana unt de arahide
112 g crema de branza,la temp. camerei
4 cani zahar pudra
2 Linguri lapte
1 picatura colorant verde
optional:
biscuiti ciocolata
benzi Licorice
bomboane mici
cocos rumenit
12 forme de hartie de 1/2 cana
Pregatire:
Pozitionezi gratarul in mijlocul cuptorului si preancalzesti la 150*C.
Pui ciocolata si sucul de prune la microunde,la putere mica,amesteci ocazional,pana se topeste complet.
Amesteci faina,zaharul,cacaoa,bicarbonatul,praful de copt,sarea.In alt bol bati oul si galbenusul la viteza mare,cca 3 min.Adaugi incet laptele batut,uleiul,vanilia.Pui ciocolata inmuiata amestecul de oua,bati bine sa se combine.Adaugi amestecul de faina,bati doar sa se combine.Pui aluatul in formele de briose pana la 1/2.Coci pana scobitoarea iese curata,cca 25 min.Scoti forma briose pe un gratar sa se raceasca,10 min.apoi le scoti din forma si le lasi sa se raceasca complet.
Pt.Glazura:
Bati intr-un bol mare untul,untul de arahide,branza,cu mizerul pana se umfla.Adaugi treptat zaharul si laptele.Pui colorantul.Refrigerezi glazura pana se intareste.
Pt. Decorare:
Cu ajutorul unui cutit tai adanc sul un anumit unghi un con.Rotesti briosa pt al elimina din centru.R epeti cu toate briosele.Pui cu lingura/cornetul de ornat destula glazura sa o umplii si peste briosa sa obtii un chip.Deasupra pui biscuitul de ciocolata.Pui in centru biscuitului un punct de glazura si invarti biscuitul si ridici glazura in sus sa obtii un con- palaria.Folosesti benzi de licorice,cocos rumenit/fulgi cereale pt par si bomboane pt. ochi/nas.Refrigerezi cca 30 min pana servesti.
Reteta aici:
Wicked Cupcakes
http://www.kaboodle.com/reviews/wicked-cupcakes
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu