miercuri, 27 august 2008

Lapte Chai





Ingrediente pt 2 portii:


1 bat scortisoara de 8 cm rupt in bucati
1 lingurita/5 ml cardamom negru/verde
3 cuisoare intregi
3 boabe piper
1/2 lingurita/2 ml seminte fenicul
4 boabe enibahar
1 cana/250 ml apa
2 cani/500 ml lapte
1 lingurita/5 ml ghimbir ras
2 lingurite zahar/dupa gust
2 linguri /30 ml frunze ceai Darjeeling
2,5 cm dintr-o pastaie vanilie-optional
un praf nucsoara,pt garnisit-optional


Pregatire:


1.Daca-ti plac aromele Chai,pisezi intr-o piulita,scortisoara,cardamom,cuisoare,piperul,semintele fenicul,ienibaharul,inainte le poti praji.
2.Le prajesti intr-o oala la foc mediu pana isi dezvolta aroma cca 2 min,amesteci ocazional.
3.Torni peste condimente apa,reduci focul la mediu,pui laptele,ghimbirul vanilia si ceaiul,amesteci,acoperi si lasi pana incepe sa fiarba cca 6-8 min,amesteci ocazional.Reduci focul atat cat sa mentii cald,lasi acoperit 5-10 min/mai mult,in functie de cat de tare vrei sa iasa.Strecori si servesti.


Reteta aici:

Chai Latte

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4931

Niciun comentariu: