marți, 12 august 2008
Ton cu sos de Lemongras
Ingrediente:
2 Linguri, plus 3/4 cana suc portocale
1 lingurita amidon
2 Linguri ulei masline
1/4 cana ceapa fin tocata
2 Linguri ghimbir proaspat
2 Linguri lemongras proaspat,tocat
1 lingurita usturoi,tocat
1/4 lingurita piper rosu, strivit
1/4 cana supa pui/patratele
1 Lingura sos soia
4-6 buc ton de cca 200g buc
in plus:ulei masline
8 lingurite seminte susan
Pregatire:
Amesteci 2 linguri suc portocale si amidonul intr-un bol mic.Incalzesti 1 lingura ulei intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu-mare.Adaugi ceapa,ghimbirul,lemongras,usturoiul si piperul rosu,strivit.Calesti pana ceapa devine aurie,cca 3 min.Adaugi 3/4 cana suc portocale,sosul de soia si supa pui,fierbi cca 4 min,pana se reduce la 3/4 cana.Pui amestecul de amidon si fierbi 1 min.Iei de pe foc.Asezonezi cu sare,piper.Ungi tonul cu ulei masline.Pe fiecare parte a tonului presari 1 lingurita susan si presezi bine sa se lipeasca.Incalzesti o lingurita ulei in tigaia antiaderenta,prajesti tonul 3 min. pe fiecare parte il scoti,apoi torni sosul,lasi sa fiarba putin .Servesti tonul cu sos.
Reteta aici:
Tuna with Orange, Ginger, and Lemongrass Sauce
http://www.of2minds.org/spice/archives/cat_recipes.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu