miercuri, 20 august 2008

Biscuiti aurii cu cirese



Ingrediente pt 8 bucati:

2 cani faina
1/3 cana zahar tos
2 lingurite praf copt
1 lingurita bicarbonat sodiu
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita sare
1/2 cana unt/margarina rece taiat bucatele
170 g cirese
2/3 cana lapte batut/zer
1 ou mare
1 lingurita esenta vanilie


Pt uns:

1 ou batut
1 lingurita zahar
1/2 lingurita scortisoara


Pregatire:

Incalzesti cuptorul la 200*C.
Combini: faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,scortisoara si sarea,amesteci bine.
Pui untul taiat in blender il faci farame.Pui in el ciresele.
Combini zerul,oul,vanilia si le pui in amestecul de faina,amesteci pana se inmoaie.
Framanti aluatul pe masa infarinata de 6-8 ori,mai adaugi faina daca aluatul e lipicios.
Intinzi aluatul intr-un cerc de 20 cm si tai 8 triunghiuri.Le pui in tava pe hartie unsa si le ungi cu oul batut si le presari cu zaharul amestecat cu scortisoara.Coci 20-22 mi.pana se umfla si sunt aurii.Servesti calde.


Reteta aici:


Golden and Cherry Scones

http://www.sun-maid.com/en/recipes/recipe/Golden_raisins_cherry_scones.html

Niciun comentariu: