vineri, 15 august 2008

Tarta taraneasca de morcovi





Vezi reteta pt.aluat,dar nu folosesti zahar,substitui 1 lingura de apa de portocale cu apa rece.

Ingrediente:

10 mini morcovi,curatati
5 crengute de cimbru proaspat
1 lingurita zahar brun
sare
piper
aluat de patiserie-vezi reteta

Faci aluatul si-l lasi la racit,pana il folosesti.Intre timp amesteci 1 lingurita unt cu 1 lingurita ulei vegetal,intr-o tigaie.Pui morcovii in tigaie asezonezi cu sare,piper, capacul,invarti morcovii pana se inmoaie,la foc mediu.Dupa ce se inmoaie iei capacul ii lasi putin descoperiti,ii lasi putin si-i tai in 1/2,ii lasi deoparte.
Intinzi aluatul il tai un pic mai mare decat forma.
Pui 3 crengute cimbru in forma si pui zahar brun deasupra,coci la foc mediu pana se topeste zaharul.Pui inapoi morcovii in forma.Pui aluatul deasupra si pe margini,pui din nou 5 min pe foc mediu-mic,apoi la 175*C pana se aureste deasupra,cca 15-20 min.Lasi sa se raceasca in forma 10 min apoi intorci cu ajutorul unei farfurii.Presari restul frunzelor cimbru.
Servesti cu o salata picanta,scarola/andive.


Retata aici:


Rustic Carrots Tart Tatin

http://thym-thym.blogspot.com/2007_08_01_archive.html

Pt Aluat Patiserie:

Ingrediente:

196/200 g faina
100 g unt,la temp. camerei
1/2 lingurita zahar
1 galbenus
1 Lingura apa flori portocale
3 Linguri gheata

Pregatire:

Amesteci faina,untul si zaharul impreuna,devine nisipos,pui oul.apa de portocale,lucrezi cu mana nu cu mixer.Invelesti in folie si dai la rece 1 1/2 ora.
Daca folosesti pt. alta reteta intinzi aluatul pe masa infarinata si pui in forme unse.Racesti iar 10 min.Pui boabe peste aluat.Coci la 200*, 15 min scoti folia si mai coci la 175* inca 5 min. sa se usuce.


Reteta aici:

http://thym-thym.blogspot.com/2007/06/tartelettes-for-your-brain-des.html

Niciun comentariu: