luni, 18 august 2008
Gogosi umplute cu mere si sirop de artar
Le pregatesti inainte cu o noapte,acoperi si refrigerezi.Lasi ,la loc cald 1 ora inainte de copt.
Reteta pt 12 gogosi.
Ingrediente:
750 g / 5 cani faina simpla
140 g zahar nerafinat
7 g / 1 plic drojdie uscata
250 ml/ 1 cana lapte,pus pt uns
80 ml/ 1/3 cana lapte batut
2 oua la temp. camerei
150 g unt topit
220 g / 1 cana zahar nerafinat,combinat cu 2 lingurite scortisoara
Pt. servit:
sirop de artar
Umplutura:
2 mere,taiate
125 ml/ 1/2 cana sirop artar
110 g/ 1/2 cana zahar nerafinat
sucul de la o portocala si o lamaie
2 bete scortisoara
Pregatire:
1.Combini faina,zaharul si drojdia intr-un bol.In alt bol bati laptele,laptele batut/zer,ouale si untul topit-30 gr.Cu mixerul la vit. mica torni amestecul de lapte peste faina,dai la vit. medie sa ai un aluat neted si elastic 4-5 min.Faci o bila si o pui intr-un bol uns superficial,acoperi cu folie si lasi pana isi dubleaza volumul,cca 1- 1 1/2 ora.
2.In acest timp tp umplutura de mere,combini toate ingredientele si 60 ml apa intr-o oala pui pe foc mediu -mare pana se dizolva zaharul.Lasi sa fiarba pana se inmoaie merele 12-15 min.si lichidul se face sirop.Lasi sa se raceasca complet.
3.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Pui aluatul pe masa infarinata superficial si-l intinzi de 5 mm gros.Tai 12 gogosi.Pui umplutura in centru ,ungi marginile cu lapte,le presezi bine si formezi gogoasa.Le asezi pe o hartie copt unsa si lasi 5 cm intre ele.Poti acoperi gogosile cu plastic si refrigera,sau le acoperi cu un prosop,le pui la caldura si lasi la crescut 1 1 1/2 ora.Le prajesti pana sunt aurii 8-10 min,Le ungi imediat cu restul de unt topit,le dai prin zaharul amestecat cu scortisoara si servesti cu sirop artar.
Reteta aici:
Apple-filled doughnuts with maple syrup
http://gourmettraveller.com.au/applefilled_doughnuts_with_maple_syrup.htm
Etichete:
August 2008,
Condimente,
Desert,
Gogosi,
lamaie,
mere,
portocale,
scortisoara,
sirop artar,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu