joi, 7 august 2008
Sparanghel cu sos de usturoi
Ingrediente:
455 g sparanghel
1 Lingura ulei masline
sare de mare
piper macinat
Pt sosul de usturoi:
1 capatana usturoi
1 lingurita ulei masline
1 galbenus
1/2 lingurita sare de mare
1 lingurita mustar
2 lingurite otet vin alb
2/3 cana ulei rapita
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 200*C.Ungi sparanghelul cu 1 lingura ulei masline,sare,piper si pui in forma.
Tai varful capatanii de usturoi,pui peste el 2 linguri ulei masline si pui intr-o forma mica la cuptor.Coci sparanghelul si usturoiul 10-15 min,sa se inmoaie.Lasi sa stea la temp. camerei.Intr-un bol mediu bati galbenusul sarea,mustarul si otetul.Incorporezi cu grija uleiul rapita.
Cu un cutit ascutit scoti pulpa usturoiului si-l incorporezi in maioneza.
Servesti sosul alaturi de sparanghel ca garnitura/aperitiv
Reteta aici:
Asparagus with Roasted Garlic Aioli
http://www.sugarlaws.com/asparagus-with-roasted-garlic-aioli/
Etichete:
Aperitiv,
August 2008,
Condimente,
Mancare,
mustar,
sparanghel,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu