joi, 7 august 2008

Sparanghel cu sos de usturoi




Ingrediente:

455 g sparanghel
1 Lingura ulei masline
sare de mare
piper macinat


Pt sosul de usturoi:

1 capatana usturoi
1 lingurita ulei masline
1 galbenus
1/2 lingurita sare de mare
1 lingurita mustar
2 lingurite otet vin alb
2/3 cana ulei rapita


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 200*C.Ungi sparanghelul cu 1 lingura ulei masline,sare,piper si pui in forma.
Tai varful capatanii de usturoi,pui peste el 2 linguri ulei masline si pui intr-o forma mica la cuptor.Coci sparanghelul si usturoiul 10-15 min,sa se inmoaie.Lasi sa stea la temp. camerei.Intr-un bol mediu bati galbenusul sarea,mustarul si otetul.Incorporezi cu grija uleiul rapita.
Cu un cutit ascutit scoti pulpa usturoiului si-l incorporezi in maioneza.
Servesti sosul alaturi de sparanghel ca garnitura/aperitiv


Reteta aici:

Asparagus with Roasted Garlic Aioli
http://www.sugarlaws.com/asparagus-with-roasted-garlic-aioli/

Niciun comentariu: