sâmbătă, 2 august 2008

Rulada Caise




Ingrediente:

75 g faina pt prajituri-cernuta
1 lingurita sare
1 lingurita praf copt
55 g zahar
4 galbenusuri
30 ml lapte
30 g ulei porumb

4 albusuri
85 g zahar
1/2 lingurita crema tartar

peste 10-12 caise uscate tocate
gem caise
50 g ciocolata pt decor

Pregatire:

1.Mixezi galbenusurile,uleiul,sarea zaharul si laptele,le amesteci bine,adaugi faina si praful de copt.Mixezi pana are aspect lucios.
2.Bati albusurile tare cu crema tartar, adaugi cate o lingura de zahar,continuui sa bati.
3.Pui albusurile peste amestecul de galbenusuri,amesteci binesi pui 1/2 din caisele tocate.Intinzi pe o tava de 27/35cm.
4.Coci in cuptorul preincalzit la 180 *C, 15 min.
5.Intinzi gem de caise,presari resul caiselor uscate si rulezi.Poti folosi orice umplutura sau crema de unt/butter cream-vezi reteta.
6.Racesti la frigider si apoi decorezi cu ciocolata inmuiata.
7.Tai si servesti.

Nota:

Crema tartar este o componenta a prafului de copt.Se foloseste pt stabilizarea albusurilor si pt a le da volum.
Daca nu ai, crama tartar poate fi inlocuita cu 1/8 lingurita otet alb pt fiecare albus.



Reteta aici:

Apricot Swiss Roll
http://auntyyochana.blogspot.com/2007_06_01_archive.html

Niciun comentariu: