sâmbătă, 2 august 2008
Rulada Caise
Ingrediente:
75 g faina pt prajituri-cernuta
1 lingurita sare
1 lingurita praf copt
55 g zahar
4 galbenusuri
30 ml lapte
30 g ulei porumb
4 albusuri
85 g zahar
1/2 lingurita crema tartar
peste 10-12 caise uscate tocate
gem caise
50 g ciocolata pt decor
Pregatire:
1.Mixezi galbenusurile,uleiul,sarea zaharul si laptele,le amesteci bine,adaugi faina si praful de copt.Mixezi pana are aspect lucios.
2.Bati albusurile tare cu crema tartar, adaugi cate o lingura de zahar,continuui sa bati.
3.Pui albusurile peste amestecul de galbenusuri,amesteci binesi pui 1/2 din caisele tocate.Intinzi pe o tava de 27/35cm.
4.Coci in cuptorul preincalzit la 180 *C, 15 min.
5.Intinzi gem de caise,presari resul caiselor uscate si rulezi.Poti folosi orice umplutura sau crema de unt/butter cream-vezi reteta.
6.Racesti la frigider si apoi decorezi cu ciocolata inmuiata.
7.Tai si servesti.
Nota:
Crema tartar este o componenta a prafului de copt.Se foloseste pt stabilizarea albusurilor si pt a le da volum.
Daca nu ai, crama tartar poate fi inlocuita cu 1/8 lingurita otet alb pt fiecare albus.
Reteta aici:
Apricot Swiss Roll
http://auntyyochana.blogspot.com/2007_06_01_archive.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu