sâmbătă, 2 august 2008

Mousse cu cardamom si caramel



Ingrediente pt 5 cani:

6 galbenusuri
un praf sare
1 pachet gelatina
3/4 cana apa, impartita
1 cana zahar
5 boabe cardamon/praf
2 cani smantana grasa de frisca

Pregatire:

Mixezi galbenusurile,zaharul si sarea.Intr-un bol mic pui 1/4 cana apa peste gelatina,o lasi sa se dizolve.Intre timp prepari caramelul.Combini zaharul,cardamomul si 1/4 apa intr-o oala.Acoperi si fierbi la foc iute ca sa previi cristalizarea zaharului pe marginea vasului.Odata ce incepe sa fiarba iei capacul si fierbi/caramelizezi pana devine auriu.Inchizi focul si cu grija torni 1/4 cana apa in caramelul fierbinte.Pui pe foc si dizolvi caramelul.Stecori si-l torni peste galbenusuri treptat cu mixerul la viteza mare.Pui gelatina la microunde 10 secunde,o pui in amestecul de galbenusuri si mixezi la vit medie-mare pana isi tripleaza volumul.Lasi sa se raceasca la temperatura camerei.Intr-un bol separat bati frisca tare.Incorporezi in crema de baza delicat.Imparti mousse-ul in pahare,le acoperi si lasi 2 ore la frigider.

Reteta aici:

Cardamom Caramel Mousse
http://tartelette.blogspot.com/search?q=Caramel+Cardamom+Mousse

Niciun comentariu: