sâmbătă, 9 august 2008

Biscuitii Martei cu migdale si ghimbir





Ingrediente:

2 cani faina obisnuita,cernuta/vanturata cu lingura
3/4 cana zahar,plus 1 lingurita pt presarat
2 lingurite praf copt
2 Linguri coaje lamaie rasa( 2 lamai)
1/4 lingurita sare
1 1/2 cani migdale cu coaja
1/4 cana ghimbir cristalizat
3 oua mari
2 lingurite esenta vanilie

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Intr-un bol mare amesteci faina,3/4 cana zahar,praful copt,coaja lamaie si sarea,adaugi migdalele si ghimbirul.
2.Intr-un bol mic,amesteci ouale,vanilia,pui in amestecul de faina.(Aluatul apare ca f. uscat,dar se va impreuna cand il framanti)
3.Transferi aluatul pe masa de lucru presarata cu faina;framanti pana se inmoaie.Imparti aluatul in doua,formezi 2 rulouri fiecare in jur de 2,5 cm inaltime si 7,5 cm latime.Asezi in tava unsa pe hartie copt;presari zaharul ramas.
4.Coci pana rulourile se umfla si la suprafata sunt tari,cam 30 min.Ii transferi pe gratar sa se raceasca complet,cam 2 ore.
5.Folosind un cutit f. bine ascutit tai felii pe diagonala de 0,6 cm.Asezi feliile intre doua hartii puse in tava.Coci pana devin crocante,usor aurii,intorci forma si invarti biscuitii,20 min in total.Racesti complet inainte se servit/depozitat.


Reteta aici:

Almond Ginger Biscotti

http://www.marthastewart.com/portal/site/mslo/menuitem.fc77a0dbc44dd1611e3bf410b5900aa0/?vgnextoid=1eae1a55b890f010VgnVCM1000003d370a0aRCRD&vgnextfmt=default&rsc=also_try

Niciun comentariu: