sâmbătă, 9 august 2008
Punci cu Rubarba
Ingrediente pt. 2 Litrii:
8-12 tije rubarba
1 Litru apa
2 plicuri ceai
3-4 crengute menta
1 Lingura ghimbir tocat
1 Litru apa fiarta
1/2 cana zahar
Pregatire:
Speli,cureti si tai rubarba in bucati de 2,5 cm lungi.Pui intr-o oala cu 1 litru apa si fierbi la foc mic 10 min.Scurgi rubarba,pastrezi lichidul.
In acest timp,pui plicurile de ceai,menta si ghimbirul intr-un borcan de 1 litru.Acoperi si lasi 6-7 min.Strecori,pastrezi lichidul.Amesteci zaharul cu extractul de rubarba,gusti si mai adaugi zahar-dupa gust-,gustul final il potrivesti cand e rece,amesteci cu cel din borcan.
Dai la rece,racesti bine.Servesti cu gheata si garnisesti cu menta proaspata.Daca doresti poti pune unstrop de suc lamaie.
Reteta aici:
Quaker Punch made with tea, ginger, mint and rhubarb
http://seasonalontariofood.blogspot.com/search/label/Rhubarb
Etichete:
August 2008,
Bauturi,
ceai,
Condimente,
ghimbir,
menta,
rubarba
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu