sâmbătă, 2 august 2008

Inghetata de busuioc




Ingrediente:

140 g apa
150 g zahar pudra
40 g glucoza
360 g iaurt simplu
70 g frunze proaspete busuioc
5 g acid citric/sucul unei lamai


Pregatire:

Pui apa,zaharul si glucoza la foc mediu,amesteci sa se dizolve zaharul si apoi lasi sa ajunga sa fiarba.
Iei de pa foc si lasi sa se raceasca.
Cand e rece,pui siropul cu busuiocul,iaurtul si acidul citric in blender si-l mixezi pana obtii un piure verde stralucitor.
Treci piureul printr-o sita fina si-l torni in aparatul de inghetata.Lasi sa lucreze 25-30 min.
Cand termini pui intr-un vas cu capac in congelator cateva ore.


Reteta aici:

Basil Ice Cream

http://cookalmostanything.blogspot.com/2007/01/basil-ice-cream.html

Niciun comentariu: