luni, 11 august 2008

Gem de Piersici,Prune si Ghimbir




Ingrediente:

450 g prune,taiate buc de 2 cm
400 g piersici,taiate buc de 2 cm
250 g zahar
sucul de la 3 limete-lamai verzi
30 g ghimbir,ras/fin tocat

Pregatire:

Pui fructele,ghimbirul si zaharul la macerat peste noapte,in bol.Urmatoarea zi transferi in vasul de dulceata,pui sucul lime,acoperi si fierbi la foc mediu 30 min.Pui o farfurioara in congelator 30 min,apoi pui o picatura de gem in ea.Inclini farfurioara si vezi daca picatura de dulceata isi pastreaza forma,daca nu continui sa fierbi dulceata,faci din nou proba.Cand a ajuns la consistenta dorita pui in borcane sterilizate.


Reteta aici:

Peach, plum and ginger jam
http://thepassionatecook.typepad.com/thepassionatecook/2004/05/plum_peach_and_.html

Niciun comentariu: