sâmbătă, 2 august 2008

Chiftele de conopida




Ingrediente pt. 14 bucati:

800 g conopida taiata foarte mic,cu putina tija
2 oua batute putin
2 Linguri patrunjel tocat fin
2 Linguri arpagic/frunze ceapa tocate fin
1/4 cana/35 g faina
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingutira coriandru pudra
1/4 cana/60 ml ulei masline
pt. servit parmezan ras fin

Pregatire:

1.Fierbi buchetele de conopida in apa fiarta si sarata 8 min. sa se inmoaie.Scurgi, racesti sub apa rece,scurgi din nou.Usuci pe hartie absorbanta.
2.Pui 1/2 din conopida in bol si o pisezi cu furculita,torni ouale,ierburilefaina.praful de coptsi coriandrul.Adaugi conopida pastrata,asezonezi cu sare si piper.
3.Incingi la foc mediu-mare 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si prajesti pe fiecare arte 1-2 minute sa fie crocante si aurii,mai pui ulei daca e nevoie.Scoti pe hartie si servesti cu parmezan ras deasupra.

Reteta aici:

Cauliflower fritters with parmesan

http://www.taste.com.au/recipes/17724/cauliflower+fritters+with+parmesan

Niciun comentariu: