marți, 26 august 2008

Inghetata cu menta si bomboane mentolate




Ingrediente:


2 1/4 cani smantana grasa pt frisca
1 1/4 cana zahar granulat
6 galbenuse de la oua mari
2 cani smantana semidegresata
2 lingurite extract pur de menta
1/4 lingurita colorant rosu
3/4 cana bomboane menta pisate


Pregatire:

Pui la foc mediu in oala frisca si zaharul,amesteci des,dar nu fierbi.
Bati galbenusurile si treptat adaugi 1/2 din smantana fierbinte,bati sa se combine.Adaugi galbenusurile in oala peste restul de frisca si bati constant,pana ajunge la 80*C.Strecori crema intr-un bol mare,il pui pe baie de gheata 15 min.
Bati,pui smantana semidegresata,extractul de menta,colorantul.Racesti in frigider cel putin 1 ora/peste noapte.
Torni in aparatul de inghetata.In ultimile 5 min de prelucrare adaugi extractul de menta,congelezi intr-un container 2 ore.

Ies 10 portii.

Reteta aici:

Peppermint Stick Ice Cream

http://www.visionsofsugarplum.com/search/label/Ice%20Cream

Un comentariu:

dna Ceainic spunea...

Imi place mult menta, iar reteta pare delicioasa. Dar unde sa gasesc si extrasul de menta ?