vineri, 8 mai 2009

Prajitura cu hrisca,ciocolata,alune si sos mere


Ingrediente:

125 g ciocolata neagra(61% cacao)
100 g unt nesarat
4 oua
1/3 cana zahar trestie auriu+1 Lingura pt albusuri
3 Linguri zahar brun light
1/3 cana sos mere,de casa
1/3 cana faina alune
1/3 cana faina quinoa
1/3 cana faina hrisca
2 Linguri cacao macinata mare-optional
1 praf sare
zahar pudra pt servit-optional

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi o forma de 20 cm,pui la baza pergamentsi pudrezi marginile cu faina,scuturi excesul.
Bati galbenusurile cu cele 2 feluri zahar,pana se albesc.
Pui sosul mere,lasi deoparte.
Pui pe baie abur ciocolata si untul,topesti,lasi sa se raceasca usor.
Combini amestecurile de ciocolata si ou.
Adaugi faina si cacaoa-optional.
In bol separat,bati albusurile tare cu 1 praf sare.Cand sunt aproape gata pui 1 lingura zahar si continui sa bati inca 45 sec,pana se intaresc.
Incorporezi albusurile in amestecul ciocolata in 2 reprize,cu grija sa nu se lase.
Torni in forma,coci cca 30 min,sau pana lama cutitului inserat in centru iese curata.Lasi la racit pe gratar.Treci cutitul pe margine,daca e nevoie,rastorni si racesti.La servit presari zahar.


Reteta aici:

A Chocolate Cake with Buckwheat, Hazelnut and Applesauce

http://www.latartinegourmande.com/2008/11/12/chocolate-cake-buckwheat-hazelnut-applesauce/

Niciun comentariu: