vineri, 8 mai 2009

Farinata cu salata dovlecel



Ingrediente:

Pt Farinata:

1+1/4 cana faina naut
1,5 cani apa(poate fi putin mai multa,pt a obtine consistenta intre lapte si smantana)
1 lingurita sare de mare
1/2 cana ulei ev masline
piper mai mult
6 frunze salvie,fin feliate
1 lingurita rozmarin tocat-optional

Pt Salata dovlecel:

1 dovlecel mare verde/zucchini,feliat f fin(ca hartia)
1 rosie prunisoara,cuburi mici
2 Linguri muguri pin
1 ceapa verde,taiata inele
3 Linguri ulei ev masline,extra
1 lingurita mustar frantuzesc/cu boabe
1 fileu ansoa/hamsie sarat
1 Lingura suc lamaie
1 praf sare si piper

Pregatire:

1.Cerni faina naut in bol adaugi sare,piper,rozmarin,amesteci viguros.
2.Incet adaugi apa,amesteci pana e incorporata.
3.Lasi aluatul sa stea 1 ora/peste noapte.
4.Cand esti gata s-o coci,preancalzesti cuptorul la 218*C,daca la suprafata aluatul face spuma,o scoti cu lingura.
5.Torni uleiul in tava de 30 cm,preferabil fier,pui aluatul pana are cca 0,6 cm gros-1 cm groasa daca o faci e posibil sa ramana moale la baza.
6.Pt ca sa fie crocanta coci 30 min.Verifici sa nu se arda(depinde de fiecare cuptor).
Daca doresti sa fie putin mai moale coci 15-17 min,apoi dai 1 min la gratar,lasi la racit apoi tai.
7.Feliezi fin dovleceii pe lungime,cu "mandolina" sau un cutit f ascutit,tai cuburi rosiile.Le pui deasupra farinatei si presari mugurii pin.
8.Cu ajutorul unui mojar cu pistil, pasezi ansoa si mustarul impreuna,storci lamaia,amesteci bine.Imediat inainte servit,adaugi peste ele uleiul masline sa obtii vinegretta.Asezonezi cu sare,piper si presari peste carpacio(salata cruda) de dovlecei si farinata.

Reteta aici:

CRISPY FARINATA (LIGURIAN CHICKPEA FLATBREAD) WITH ZUCCHINI CARPACCIO SALAD

http://www.weareneverfull.com/farinata-crispy-nutty-canvas-for-your-creations/

Niciun comentariu: