marți, 5 mai 2009
Paine cu cartofi si lapte batut
Ingrediente 2 paini:
370 g cartofi
2 Linguri(7 g) drojdie uscata
2 Linguri zahar pudra
1 cana(240 ml) lapte batut rece
2 Linguri(30 g)unt nesarat
1 Lingura sare de mare
6-7 cani(765-893 g)faina integrala sau de paine(tip 650)
Pt uns si presarat:
1 ou
1 Lingura lapte
seminte mac
Pregatire:
1.Tai cartofii bucati mari,acoperi cu apa,fierbi pana se inmoaie.
2.Scurgi,pastrezi lichidul si adaugi apa daca e nevoie sa obtii 1 cana.
3.Pasezi cartofii,lasi deoparte.
4.Incalzesti sau racesti apa de la cartofi sa aiba 105-115*C. Torni apa in bol mic,presari drojdia si putin zahar deasupra,amesteci sa se combine,lasi la temp camerei cca 10 min pana face basicute.
5.In oala incalzezti laptele si untul pana se topeste untul,adaugi restul zahar,sare si cartofii pasati.
6.In bol mare bati drojdia si amestecul cartofi cu 2 cani faina.
7.Bati bine cca 3 min,pana e neted.
8.Adaugi faina cate 1/2 cana la un moment dat,amesteci cu lingura lemn pana formezi un aluat moale.
9.Pui aluatul pe suprafata usor infainata si-l framanti 5-10 min,adaugi cate o lingura faina la un moment dat pana obtii un aluat neted si elastic.
10.Pui aluatul in bol uns bine ,il intorci cu partea unsa in sus,acoperi cu folie plastic.
11.Lasi la crescut la temp camerei pana se dubleaza cca 1 ora.
12.Pui aluatul pe suprafata usor infainata.Ungi 2 forme de 23/13 cm,imparti aluatul in 2 parti egale.
13.Formezi din fiecare parte un dreptunghi si-l faci sul.
14.Pui in forme,acoperi cu plastic,lasi la crescut 30-40 min.
15.Deasupra presari faina sau ungi cu glazura ou si presari mac.
16.Cu 20 min inainte de copt preancalzesti cuptorul la 190*C.
17.Asezi formele in centrul cuptorului si coci 45 min sau pana sunt bine rumenite,au crusta crocanta si suna cand bati cu degetul.
18.Transferi imediat pe gratar la racit.
Reteta aici:
Buttermilk Potato Bread
http://rosas-yummy-yums.blogspot.com/2009/03/buttermilk-potato-bread.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu