vineri, 29 mai 2009
Chifle dulci
Ingrediente 9 buc:
1 buc=60g
150 g faina paine(tip 650)
150 g faina prajituri
5 g drojdie uscata
3 g sare
125 g lapte
1 ou
60 g zahar pudra
50 g unt
Glazura:
1 ou batut
Pregatire:
Amesteci ingred uscate in bolul mixerului.Adugi laptele,oul,untul,formezi aluatul.
Pui aluatul se supraf usor infainata,framanti pana se dezvolta glutenul,coca este elastica,omogena nu lipicioasa.Ar trebui sa-ti ia cca 25 min,de framantat cu mana,initial coca se lipeste de supraf de lucru.Nu fi tentata sa adaugi faina, sau sa renunti la framantat,daca continui sa framanti nu se mai lipeste de supraf de lucru.
Pui coca in bol,acoperi cu prosop umed/plastic sa pastrezi umiditatea.Lasi la crescut pana se dubleaza,cca 1 ora.Testul ca a crescut bine il faci astfel:presezi aluatul cu degetul si trebuie sa revina repede.
Scoti aluatul si-l impingi in jos sa iasa gazele.Lasi la odihna 15 min.
Imparti aluatul in portii de 60 g.Le poti umple daca doresti.Le asezi in tava unsa/cu hartie,lasi sa stea inca 15 min.
Ungi cu ou deasupra,adaugi fulgi migdale daca doresti.
Coci cca 15 min in cuptor preancalzit la 190*C.Scoti din tava si racesti pe gratar.
Sfat:pt a vedea daca aluatul este pe deplin crescut se ia o bucata mica de aluat si se intinde cu degetele.Daca poti sa-l intinzi in strat subtire fara sa se rupa este bine lucrat.
Reteta aici:
Sweet Buns
http://happyhomebaking.blogspot.com/2007/01/sweet-buns.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu