Ingrediente 4 portii:
1 dovlecel Chayote
3 tije telina
6 frunze varza china
2 Linguri /30 ml patrunjel tocat
1/4 cana/60 ml alune caju
1 Lingura/15 ml unt
1 lingurita/5 ml chimen
2 esalote
1 mar
miere si suc lamaie pt vinegretta
2 Linguri/30 suc lamaie
1 Lingura/15 ml miere*
2 lingurite/10 ml mustar Dijon*
1/3 cana/80 ml ulei vegetal*
sare,piper,dupa gust
2 Linguri/30 ml patrunjel tocat
Pregatire:
Cureti dovleceii,ii tai pe 1/2 scoti samburele,tai felii groase.
Cureti telina,toci si oparesti in apa fiarta 2 min.O pui in apa rece,scurgi,lasi deoparte.
Speli,scurgi bine frunzele varza,toci,pui peste telina.
Cureti marul,tai in sferturi.Pui in bol peste celelalte legume,pui aluanele.
In tigaie la foc mediu,rumenesti repede dovleceii in unt 2 min,asezonezi,presari chimen,lasi la racit.
Adaugi restul legume,amesteci bine,torni putina vinegretta si lasi la marinat 1 ora inainte servit.
Vinegretta:
In bol amesteci sucul lamaie,miere,mustar.Emulsionezi vinegretta cu ulei,asezonezi si pui patrunjelul.
Dovlecelul Chayote:
Poate fi pregatit dinainte,fara ai fi afectata culoarea si gustul.Merge bine cu:rosii,usturoi,ceapa,ardei gras,curry,chimen.cimbru,maghiran,oregano,otet,suc si coaja lamaie.
Reteta aici:
Chayote, celery and Chinese cabbage salad
http://www.metro.ca/on/recipe/4774/chayote,-celery-and-chinese-cabbage-salad.en.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu