joi, 14 mai 2009

Bomboane cu migdale si ghimbir



Ingrediente cca 20 buc:

1 Lingura zahar pudra
50 g migdale,taiate aschii
100 g fistic,aschii
50 g cirese uscate
50 g ghimbir cristalizat,tocat
3 Linguri sirop auriu/miere
100 g ciocolata neagra

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 180*C/Gaz 4.Amesteci zaharul,migdalele,fisticul,ciresele,ghimbirul impreuna pana sunt usor acoperite si intinzi in tava captusita cu hartie copt.Coci 8-10 min,amestecand la 1/2 timpului,pana se auresc.
2.Incalzesti la foc peste mediu,siropul auriu,pana face bule.Dupa 1 min,incepe sa se caramelizeze pe margini,astepti pana se face maro,iei de pe foc.Imediat adaugi amestecul copt,amesteci sa se acopere.Pregatesti o noua hartie copt.Cu lingura pui gramajoare de amestec pe ea,astepti sa se raceasca suficient sa poti atinge si cu degetele udate cu apa formezi mici sfere.
3.Topesti ciocolata,pe baie apa/microunde.Cand e topita o pui in cornet/punga plastic,tai un colt si decorezi bomboanele.Lasi 20 min la rece sa se intareasca si apoi transferi in cupe hartie.

Reteta aici:

Almond and ginger rochers recipe

http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Almond_and_ginger_rochers_3358

Niciun comentariu: