joi, 14 mai 2009

Crema anghinare si wafe cu chimen



Ingrediente:

2 lamai,injumatatite
cca 1,3 kg anghinare rotunda
100 g branza degresata/ricotta
100 g smantana fermentata/sour cream,degresata
4 cepe verzi(partea alba),fin tocate
1/3 cana patrunjel tocat
2 catei usturoi,pisati
1 Lingura suc lamaie
1 lingurita sos rosu Tabasco
1 praf sare

Wafe chimen 36 buc:

75 g/ 1/2 cana faina simpla
1/2 cana/80 g faina naut
2 lingurite seminte chimen
1 praf sare
1/3 cana/80 ml apa calda
faina simpla pt intins

Pregatire:

1.Pt Wafele chimen:preancalzesti cuptorul la 200*C.Pui in 2 tavi hartie copt.Combini faina,semintele chimen,sarea in bol.
2.Cu ajutorul unui cutit patiserie,amesteci faina cu cate putina apa treptat pana amestecul doar vine impeuna.Pui pe suprafata usor infainata si framanti cca 3 min,pana omogenizezi.
3.Imparti aluatul in 8 portii egale,faci din fiecare o bila.Cu sucitorul infainat usor intinzi o portie aluat intr-un disc de 8 cm si 2 mm gros.Tai discul in sferturi si pui in tava.Repeti cu restul aluat.
4.Coci in cuptor preancalzit 4-5 min,scoti,intorci si mai coci inca 3-4 min sau pana sunt maro aurii.Scoti din cuptor transferi pe gratar sarma si lasi 15 mim sa se raceasca.
5.Pt Crema anghinare:pui la foc mare o oala mare,cu apa.Adaugi jumatatile lamaie.Tai la varf 2 cm anghinarea,tai tija si cureti 2 straturi de frunze la exterior,tai fiecare anghinare in 1/2 scoti miezul paros.Imediat le pui in apa fiarta(daca nu e imediat gatita se decoloreaza)Gatesti neacoperit 15 min,sau pana se inmoaie,scurgi si arunci lamaile.Lasi 20 min sa se raceasca.
6.Pui anghinarea in robot,adaugi ricotta,smantana,ceapa verde,patrunjelul,usturoiul,sucul lamaie,Tabasco ,pasezi ,gusti si potrivesti de sare.Pui in bolul servire.
7.Servesti cu wafele chimen.

Iese cca 720 g crema anghinare si 36 wafe chimen.
Poti face wafele cu 2 zile inainte si pastra in vas etans.Poti inlocui semintele chimen cu 1/2 lingurita pudra chimen.

Reteta aici:

Artichoke dip with cumin wafers

http://www.taste.com.au/recipes/3010/artichoke+dip+with+cumin+wafers

Niciun comentariu: