vineri, 29 mai 2009
Chifle dulci 1
Ingrediente:
150 g faina paine
150 g faina prajituri
5 g drojdie uscata activa
3 g sare
125 g lapte
1 ou
60 g zahar pudra
50 g unt
Pregatire:
Amesteci ingred uscate:faina,zahar,drojdie,sare,in bol mare,amesteci repede.In alt bol mic amesteci laptele si oul.Faci in centul ingred uscate o gropita,torni amestecul lapte,faci aluatul.Dupa cca 10 min adaugi untul,framanti mai mult pana nu se mai lipeste de mana,cand il intinzi este subtire,usor translucid si nu se desprinde cu usurinta.
Pui in bol,acoperi cu prosop,lasi 1,5 ore pana se dubleaza,il impingi in jos sa iasa gazele,lasi cca 5 min,apoi imparti in chifle.Le pui in tava,lasi 10 min,le ungi cu ou(poti pune zahar in el),dai la copt.
Reteta aici:
Homemade Sweet Buns
http://www.fadaboutfood.com/2009/01/homemade-sweet-buns.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu