vineri, 29 mai 2009

Colacei


Ingrediente 16 buc:

Aluatul:

3 cana/413 g faina paine
1/4 cana/28 g lapte praf
3 Linguri amidon cartofi
1 Lingura zahar
2 lingurite drojdie instant
3 Linguri amelioratori paine-optional
1+1/4 lingurita sare
4 lingurite condimente pizza
2 Linguri ulei masline
1 cana/225 g apa calda*

*adaugi in plus 2 Linguri apa iarna,daca traiesti in climat uscat.


Pt deasupra:

2-6 catei usturoi,zdrobiti
4 Linguri unt topit
1/2 lingurita condimente pizza sau italiene-optional

Pregatire:

Aluatul:

Amesteci ingred uscate impreuna cu amidonul ca sa nu se faca cocoloase cand pui cele lichide.Adaugi peste ele uleiul si apa,amesteci,framanti cu mana/mixer/masina paine,sa ai un aluat omogen,elastic,adaugi apa/faina, in plus daca e nevoie.Pui aluatul in bol uns fin,acoperi si lasi la crescut 1 ora,pana se dubleaza.


Modelare :Imparti aluatul in 16 buc si-l rulezi intr-un snur de 28 cm,rasucesti,faci un nod,unesti capetele in centru.Asezi colaceii pe hartie pergament unsa fin,acoperi si lasi cca45 min-1 ora, la crescut,apana sunt f pufosi cand ii privesti.

Pt deasupra:Amesteci impreuna untul topit si usturoiul,lasi deoparte.

Pt copt:coci in cuptorul preancalzit la 175*C,15-18 min.Ar trebui sa fie f usor rumeniti.Scoti din cuptor si-i ungi cu untul cu usturoi.Presari parmezan ras si condimentel pt pizza/italiene,daca doresti.Servesti calzi.

Reteta aici:

Soft Garlic Knots

http://www.kingarthurflour.com/recipes/soft-garlic-knots-recipe

Niciun comentariu: